Zanimljiva „naprednjačka“ geografija

Kako od Novog Sada stići do Ratkova i "usput" svratiti do Odžaka?

11. dec 2013

Demokratska stranka (DS) saopštila danas da vozač novosadskog Gradskog zelenila nije mogao da „svrati u Odžake na putu za Ratkovo“, nego samo da produži do Odžaka, što je i učinio kada je vozilo tog javnog preduzeća koristio u izbornoj kampanji Srpske napredne stranke (SNS).

DS je istakao da je potpisnicima saopštenja Gradskog zelenila geografija slaba strana jer ne znaju da je Ratkovo pre Odžaka i da je nemoguće svatiti u Odžake na putu za Ratkovo.

Vozilo korišćeno u kampanji SNS plaćaju svi građani Novog Sada, navodi se u saopštenju DS koje je potpisala portparolka novosadskog odbora Jadranka Jovišić.

„Tražimo smenu nesposobnog i bahatog menadžmenta tog javno-komunalnog preduzeća, koje je u sve težem finansijskom stanju, a koje je otvoreno stavilo na raspolaganje imovinu svih Novosađana SNS-u“, navodi se u saopštenju.

DS je ranije danas zatražio od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iz redova SNS da odgovori kako je moguće da je službeno vozilo jednog novosadskog javnog preduzeća upotrebljeno u izbornoj kampanji naprednjaka za lokalne izbore u Odžacima.

SNS bahato upotrebljava državne resurse u izborne svrhe, a poslednji primer je vozilo JKP Gradsko zelenilo registarskih oznaka NS-010-ČE, koje je za potrebe kampanje Vučićevog režima bilo angažovano u Odžacima, naveo je DS.

Novosadsko Gradsko zelenilo odbacilo je optužbe DS i navelo da je vozač u Odžake „svratio da jede“.

Gradsko zelenilo saopštilo je da je tačno da je vozilo juče bilo u Odžacima nekoliko sati pre predizbornog skupa SNS, ali samo zato što je službeni vozač išao po robu u Ratkovo, a usput svratio na ručak u Odžake.

Lokalni izbori u Odžacima zakazani su za nedelju, 15. decembar.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga