DS: Vojvođani znaju veoma dobro Maju Gojković

Za vreme njene vladavine sačinjen je najštetniji ugovor u istoriji Grada

26. mar 2016

Pokrajinski odbor Demoratske stranke (DS) poručio je danas da je Maja Gojković ona poslednja osoba koja ima pravo da kritikuje pokrajinsku Vladu, drži bilo kome lekcije o poštenju i komentariše rad  Demokratske stranke.

U saopštenju vojvođanskog DS navodi se da su izgradnja škola, bolnica, vrtića, sportskih terena, poboljšanje infrastrukture, kao i promocija vojvođanskih vrednosti za Srpsku naprednu stranku,  teško dostižni rezultati.

„Svakodnevne neistine, klevete i neosnovane optužbe neće promeniti činjenicu da su od Vučića, Maje Gojković i njima sličnih, građani Vojvodine ‘dobili’ jedino veći porez, manje plate i penzije i nova poniženja. Stoga, slažemo se da treba uporediti rad dve vlade“, piše u saopštenju DS u Vojvodini.

U njemu se dodaje da ta stranka od onih koji bez imalo stida kleveću i iznose lažne optužbe, ne očekuje da razumeju važnost i težinu izgovorene reči.

„Od onih koji su bez dana radnog staža ostvarili enormnu ličnu korist, koji su lažnim diplomama i čistim odelima pokušali da ‘operu’ biografije ne očekujemo da razumeju koliko je važno graditi škole, vrtiće, sportska igrališta, bolnice. I ne očekujemo da govore istinu“, poručila je DS.

Ta stranka je ocenila i da Vojvođani, ipak, istinu znaju veoma dobro i gospođu Gojković pamte još iz vremena kada je bila funkcionerka Srpske radikalne stranke, i desna ruka Vojislava Šešelja, Haškog optuženika.

„Na nesreću, u istom periodu, bila je i gradonačelnica Novog Sada. To je period u kom je kao gradonačelnica pokušala da ugasi najbolji festival u Evropi, kada su glumci prebijani na svojim radnim mestima i kada su stranačka pripadnost i rođačke kumovske i sve druge veze bile osnovna preporuka za posao u novosadskim javnim preduzećima“, piše u saopštenju.

U njemu se podseća da je za vreme njene vladavine sačinjen najštetniji ugovor u istoriji Grada, ugovor sa ATP „Vojvodina“ koji je Novi Sad koštao više od tri miliona eura, a Vrhovni kasacioni sud je utvrdio da ga je ona potpisala znajući da je ugovor štetan.

„Bivša Gradonačelnica danas se od ovog slučaja ograđuje. Utočište je tražila u svim strankama koje su potencijalno mogle da joj ga pruže. Demokratskoj stranci Srbije, Novoj Srbiji, Ujedinjenim regionima Srbije, i na kraju Srpskoj naprednoj stranci, koja je konačno abolira od krivice dajući joj danas prvo mesto na listi kandidata za poslanike, i jasnu poruku da je borba protiv korupcije selektivna, a pravda, bar u slučaju Maje Gojković-nedostižna“, poručile su demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga