- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: Vojvođani prozreli nakaradnu politiku SNS-a

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) oštro je kritikovao potpredsednicu Srpske napredne stranke (SNS) Zoranu Mihajlović zbog izjave da će nova Pokrajinska vlada biti formirana do kraja septembra i ocenio da je ona na taj način „uvredila“ građane Vojvodine, kojima je jasno da SNS vodi štetnu politiku.

DS je u saopštenju za javnost optužio Zoranu Mihajlović i SNS da pune dve godine izazivaju krizu u Vojvodini, da kroz pretnje i ucene „otimaju poslanike“ i da pokušavaju da „na silu“ osvoje vlast u pokrajini. „Vojvođani to ne vole, jer to nije pristojno i nije vojvođanski. Oni sebi biraju vlast, a ne vi“, navodi se u saopštenju za javnost.

DS je naveo da je građani Vojvodine „lepo vide“ da su u vreme vlasti SNS strane investicije u Srbiji najniže u poslednjih 14 godina, da u Srbiji ništa nije izgrađeno za dve godine apsolutne vlasti SNS-a i da vladajuća stranka „ne ume ni poplavljenima da pomogne“.

„Nameravate li da usrećite Vojvođane kao što ste usrećili Beograđane? U glavnom gradu ste ukinuli sve socijalne pomoći, povlastice i davanja. Dragan Đilas vam je ostavio 3,5 milijarde viška u kasi, a vi planirate osam milijardi manjka. Beograd tako uspešno privredno razvijate da ste uspeli da otvorite jedan semafor, jednu maketu i jedan bilbord“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je vlast predvođena SNS-om zadužila građane Srbije za novih sedam milijardi evra, da je povećala poreze i takse, uvela drakonske kazne i napravila najveći manjak državne kase u Evropi.

„Nameravate li da u vojvođansku vladu birate stručnjake kao u republičkoj? Da u vreme najveće krize postavite ministre koji se prvi put u životu sreću sa svojim resorom? Iz Novog Sada u vladu dovodite ministra privrede koji je naprasno diplomirao na privatnom fakultetu u petoj deceniji života, a pre toga do bankrota doveo nekoliko firmi sa po dva zaposlena radnika“, navodi se u saopštenju.

DS je poručio SNS-u da im građani Vojvodine neće oprostiti to što vojvođanskim farmerima „otimaju“ obradivu zemlju i „poklanjaju je strancima“.

„Mislite li da će vam to Vojvođani oprostiti? Vi, gospođo Mihajlović, Vojvođane zamišljate kao pasivnu masu koja čita tabloide i slepo veruje u vašu propagandu. Grešite. Ne vređajte Vojvođane, gospođo Mihajlović, i ne potcenjujte ih. To je čestiti i vredan svet i ne da se prevariti. Videćete i sami“, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!