DS: Vlast u Srbiji permanentno krši ljudska prava

"Zahvaljujući urušavanju institucija, zloupotrebama postojećih zakona i pravila, formiranjem batinaških parapolicijskih odreda, aktuelna vlast nastavlja da urušava sistem slobodnih i poštenih izbora"

10. dec 2019

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, da vlast u Srbiji permanentno krši ljudska prava i da dva trećine građana smatra da se ljudska prava ne poštuju.

„Slika stanja ljudskih prava u Srbiji danas je slučaj uzbunjivača Aleksandra Obradovića, radnika Krušika. Podsećamo da su prilikom njegovog hapšenja, a i kasnije njegova ljudska prava kršena. On je čitavih 20 dana proveo u zatvorskom pritvoru bez ikakvih prava. Javnost je za sve to saznala tek kada je nedeljnik NIN objavio da se Obradović nalazi u zatvorskom pritvoru, zbog istrage koju vodi Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal“, naveo je DS u saopštenju.

DS je dodao da se ovih dana, umesto da sud pusti Obradovića iz kućnog pritvora, nastavljaju birokratske igre kojima je njegovo pravo na kretanje i normalan život onemogućeno.

„Druga slika stanja ljudskih prava su uslovi za fer i poštene izbore. DS, zajedno sa ostalim članicama SzS, stručnim timom i građanima, snažno se već godinu dana bori za pravo na slobodne i poštene izbore. Birati ili biti biran predstavlja osnovno ljudsko pravo u demokratskom svetu… Zahvaljujući urušavanju institucija, zloupotrebama postojećih zakona i pravila, formiranjem batinaških parapolicijskih odreda, aktuelna vlast nastavlja da urušava sistem slobodnih i poštenih izbora“, dodaje se.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga