DS: Vlast u Novom Sadu pokušava da zataške afere sa službenim vozilima

Šta je sa slučajem kada je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad Nenad Barac, vozeći u pijanom stanju, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povređeno dvoje mladih ljudi

08. nov 2015

Opoziciona Demokratska stranka (DS) optužila je danas gradske vlasti u Novom Sadu da pokušavaju da zataškaju brojne afere sa zloupotrebom službenih vozila u gradskim javnim preduzećima i ustanovama.

DS je u saopštenju za javnost kritikovao izveštaj Radne grupe Skupštine grada Novog Sada i naveo da njime nije obuhvaćen slučaj kada je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad Nenad Barac, vozeći u pijanom stanju, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povređeno dvoje mladih ljudi.

Nije pomenut ni slučaj iz JKP Lisje, kada je za popravku slupanog auta plaćeno čak 860.000 dinara, a nema ni reči o korišćenja vozila JKP Čistoća u kampanji za lokalne izbore u Odžacima, navodi se u saopštenju za javnost.

DS je naveo da su objavljeni podaci Radne grupe potvrdili da je potrošnja goriva u gradskim preduzećima i ustanovama u 2012, 2013. i 2014. godini neuporedivo veća nego što je bila pre promene gradske vlasti.

Radna grupa, koja je trebalo da proveri kako gradska preduzeća i ustanove koriste službene automobile, formirana je na inicijativu odbornika DS u Skupštini grada.

DS je naveo da, iako nije zadovoljan izveštajem Radne grupe, predstavnik te stranke ga je potpisao, zbog zaključaka kojima se od Gradskog veća traži da preduzme potrebne mere, kako bi se ova oblast raspolaganja imovinom svih građana Novog Sada napokon uredila.

SNS: DS obmanjuje javnost

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je večeras optužbe opozicione Demokratske stranke (DS) za zloupotrebu službenih vozila u javnim preduzećima i ustanovama u Novom Sadu i uzvratila optužbama da je DS, u rveme dok je bio na vlasti u glavnom gradu Vojvodine, najviše zloupotrebljavao službena vozila.

“Na pitanje zašto je najveći deo izveštaja vezan za period od 2008. do 2012. godine treba da odgovari (tadašnji gradonačelnik iz redova DS-a) Igor Pavličić i njegovi najbliži saradnici, poput funkcionera DS Srboljuba Bubnjevića, koji je 2011. godine službenim vozilom pijan izazvao udes u centru Novog Sada”, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je pozvala DS da “prestane da obmanjuje javnost” i optužila je za “licemerje i nemoral”.

 

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga