DS: Vlast planira otuštanja posle izbora

Lažna racionalizacija i fiktivne mere štednje

27. mar 2016

Gradski odbor Demokratske stranke optužio je danas vlast u tom gradu da je otpuštanja u javnom sektoru odloženo za mesec maj, odnosno za period posle lokalnih izbora 24. aprila.

Gradsku vlast u Novom Sadu, koju predvodi Srpska napredna stranka, DS je optužio i da je na poslednjoj sednici Skupštine grada usvojen i nov plan rada Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća, koji predviđa otpuštanje 18 stalno zaposlenih isto tek u maju.

„Istovremeno, broj zaposlenih na određeno vreme se u tom preduzeću planom povećava za 37, što znači da će to preduzeće posle otpuštanja na platnom spisku imati još više ljudi nego pre tobožnje racionalizacije“, naveli su iz DS.

Dodaje se da je isti slučaj i u gradskoj administraciji, za koju tvrde da sada ima veći broj zaposlenih od broja koji je utvrdjen novim zakonskim propisima i pratećim podzakonskim aktima.

„DS se od početka protivi otpuštanjima zaposlenih u javnom sektoru bez opravdanih razloga i jasnih kriterijuma, a pogotovo se protivi lažnoj racionalizaciji i fiktivnim merama štednje. Nemoralna je politička taktika koja zaposlene u javnom sektoru namerno dovodi u stanje nalik kolektivnoj psihozi izazvanoj strahom za sopstvenu egzistenciju“, dodali su u DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga