DS: Više od pola miliona građana Srbije živi u apsolutnom siromaštvu

"Umesto da se bori protv siromaštva, SNS vlast donosi zakone koji dodatno urušavaju finansijski položaj građana"

17. okt 2018

Demokratska stranka je danas ocenila da više od pola miliona građana Srbije živi u apsolutnom siromaštvu a da vlast koju predvodi Srpska napredna stranka ništa ne čini da se siromaštvo smanji niti joj je ta tema u centru pažnje.

„Osim sedam odsto apsolutno siromašnih, koji ne mogu da zadovolje ni najosnovnije potrebe, u Srbiji je više od četvrtine stanovništva, njih 1.800.000, u riziku od siromaštva, a većina građana, čak 60 odsto jedva sastavlja kraj s krajem“, navodi se u saopštenju DS povodom 17. oktobra -Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva.

Stranka podseća da prema podacima Eurostata, niži životni standard od građana Srbije imaju samo u BIH, Makedoniji i Albaniji, a da „uprkos svemu tome vlast nema čak ni Strategiju borbe protiv siromaštva jer je poslednjoj važnost istekla još 2015. godine“.

„Umesto da se bori protv siromaštva, SNS vlast donosi zakone iz oblasti socijalnih, penzionih i porodičnih prava koji dodatno urušavaju finansijski položaj građana i čak ugrožavaju njihovu egzistenciju“, navela je DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga