DS: Urbanovski će biti isključen iz DS

Zbog podrške SNS i saradnje sa SRS

23. maja 2016

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da će odbornik te stranke u Skupštini Apatina Bruno Urbanovski biti isključen iz DS zbog podrške naprednjacima i saradnje sa radikalima.

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta u Apatinu odbornici sa lista DS i SRS pružili su podršku SNS, koja je na taj način obezbedila većinu za formiranje vlasti.

DS je u svojoj reakciji navela da je nastala pre dvadeset šest godina upravo da bi se borila protiv sistema vrednosti koji već četiri godine stvara Srpska napredna stranka, da bi se borila za demokratiju, moderno, uređeno društvo, vladavinu prava, jake institucije i bolji život građana.

„Zbog toga je odluka Predsedništva da sa Srpskom radikalnom strankom i Srpskom naprednom strankom neće ulaziti u koalicije ni na jednom nivou, neće sa njima sarađivati, niti im omogućavati da dobiju priliku da i dalju upropaštavaju živote građana Srbije bila jedina logična i jedina moguća“, navela je DS.

Ta stranka je poručila da će Bruno Urbanovski, koji je svojim glasanjem u Skupštini opštine Apatin omogućio Srpskoj naprednoj stranci da dođe na vlast, biti isključen iz Demokratske stranke.

„Srpska napredna stranka, koja je već u toj opštini kidnapovala, zastrašivala i ucenjivala odbornike, ne sme imati nikakvu podršku nikoga iz Demokratske stranke i ničiji lični interes neće biti ispred interesa građana Srbije“, piše u saopštenju demokrata.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga