DS: Umesto u bolnicu, vlast u Novom Sadu ulaže novac u gubitaše

Gradske vlasti će potrošiti novac dobijen prodajom placa kod Spensa na pokrivanje gubitaka, a ne na strateški važne projekte

27. sep 2016

Demokratska stranka (DS) danas je optužila lokalnu vlast u Novom Sadu da je odbila da predstojećim rebalansom budžeta predvidi 700 miliona dinara za izgradnju gradske bolnice i da je umesto toga više od dve milijarde dinara usmerila na subvencije gradskim javnim i komunalnim preduzećima.

“Dugogodišnjim partnerima DS-a iz Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je važnije da zajedno sa svojim novim političkim prijateljima iz Srpske napredne stranke pokriju minuse na računima gradskih preduzeća koje su napravili nesposobni partijski direktori, nego zdravlje građana Novog Sada. Takvom odnosu prema Novom Sadu i njegovim građanima priliči samo jedna reč: sramota”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ta stranka je optužila gradsku vlast da minuse u preduzećima pokriva novcem koji je dobijen prodajom najvrednijeg gradskog građevinskog zemljišta u blizini stadiona Vojvodine i Spensa, koji će tako praktično u celosti biti usmeren u potrošnju, pri čemu nijedan značajan i strateški projekat neće biti ni započet, a kamoli realizovan.

“Potpuno je zanemarena i kultura pa će ustanovama kulture biti dodeljeno svega 22 miliona dinara, ili tek jedan odsto od ukupne sume koja se raspoređuje novim rebalansom. Da paradoks bude veći, Novi Sad se ovih dana bori da postane evropska prestonica kulture, što teško može postati sa tako sramotno malim izdvajanjima za tu oblast”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga