DS: Ukoliko Šešelj ode u Hrtkovce, sami ćemo braniti svoje sugrađane

"Jasno je da oni koji vode državu i danas podržavaju Šešelja, bas kao i devedesetih"

19. apr 2018

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da će, ukoliko državni organi ne zabrane najavljeni miting Srpske radikalne stranke (SRS) u Hrtkovcima 6. maja, DS biti primorana da to uradi sama i zaštiti ljude kojima „Vojislav Šešelj ponovo preti proterivanjem i nasiljem“.

„Njegova najava novog mitinga u Hrtkovcima, na 26. godišnjicu mitinga na kom je Hrvatima poručio da moraju da napuste Srbiju, upravo je posledica višednevnog ignorisanja njegovog ponašanja, iako su u više slučajeva državni organi bili dužni da reaguju„, naveo je Božović u pisanoj izjavi.

On je dodao da je jedino preostalo da se građani sami štite od zla, u situaciji u kojoj država dozvoljava Šešelju da bude poslanik nakon što je osuđen u Hagu, u kojoj se ćuti na pretnje poslanicima Aleksandri Jerkov i Tomislavu Žigmanovu.

Jasno je da oni koji vode državu i danas podržavaju Šešelja, bas kao i devedesetih, ali na to državni organi nemaju pravo. Teško je proceniti šta je licemernije – višednevno tolerisanje nasilničkog i kriminalnog ponašanja osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, ili iznenađenost i šokiranost kada je izazvao ozbiljan diplomatski incident između Srbije i Hrvatske koji može da nanese štetu Srbiji“, dodao je Božović.

Poslanik DS je dodao da će, ukoliko miting SRS u Hrtkovcima bude održan 6. maja, i predstavnici te stranke biti u tom selu jer ne žele da se povlače pred njima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga