DS: Ugroženo redovno snabdevanje vodom u Novom Sadu

Slavine u novosadskim stanovima mogu presušiti ukoliko pare iz najvažnijeg gradskog preduzeća nastave da cure kroz rupe koje je neko namerno ostavio

08. feb 2015

Demokratska stranka (DS) oštro je danas kritikovala gradsku vlast i rukovodstvo Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija i upozorila da loše poslovanje tog preduzeća i zapošljavanje stranackcih kadrova može da dovede do toga da bude ugroženo redovno snabdevanje vodom u Novom Sadu.

DS je u saopštenju za javnost naveo da JKP Vodovod i kanalizacija danas ima najgore poslovodstvo u svojoj istoriji i rekordan broj zaposlenih, kao i rekordan pad neto dobitka i druge pokazatelje lošeg rada.

Istovremeno, naveo je DS, Novi Sad je “državni rekorder” po ceni vode.

Novosađani tako za kubni metar vode ukupno, za pitku vodu i kanalizaciju, plaćaju čak 88,96 kada su u pitanju individualni potrošači i 209,45 dinara, kada su u pitanju poslovni potrošači, dok istovremeno kubik vode u Beogradu košta 72,12 i 130,74, Sremskoj Mitrovici 64,45 i 119,12 i Nišu 53,04 i 132,75 dinara, precizira se u saopštenju.

Dodaje se da finansijski izveštaji koje je JKP Vodovod i kanalizacija dostavilo Agenciji za privredne registre pokazuju da je ovo preduzeće za dve godine sadašnje uprave smanjilo neto dobitak za čak 18 puta.

Završni račun za 2014. samo će potvrditi trend opadanja dobiti pa 2015. može postati i prelomna godina u kojoj će Vodovod i kanalizacija zapasti u finansijske probleme sa nesagledivim posledicama po funkcionisanje vitalnih sistema za Novi Sad, piše u saopštenju.

Dodaje se da je rast rashoda izvestan između ostalog i zato što aktuelna gradska vlast nastavlja da zapošljava svoje stranačke aktiviste, zbog čega je samo tokom 2013. godine platni spisak u Vodovodu i kanalizaciji produžen za 84 nova radnika.

“Osveštavanje vode iz gradskog vodovoda jeste glupost zbog koje se Novom Sadu ruga čitav svet, ali bujica bahatosti i primitivizma kojom je sadašnje rukovodstvo Vodovoda zapljusnulo čitav grad nikako nije i najveći problem. Slavine u novosadskim stanovima mogu presušiti ukoliko pare iz najvažnijeg gradskog preduzeća nastave da cure kroz rupe koje je neko možda i namerno ostavio”, ocenio je DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga