DS: Ucenjuju roditelje malih džudista da daju siguran glas SNS-u

"Ako nisam pristalica toga ili ne želim da dam glas, šta su posledice? Da možda neće detetu zabraniti da ide na takmičenje, da trenira?"

02. feb 2017

Roditeljima dece koja treniraju u jednom amaterskom džudo klubu u Vršcu podeljen je dopis u kojem se, između ostalog, navodi da se od njih očekuje da budu takozvani sigurni glasači Srpske napredne stranke (SNS), izjavila je večeras predsednica Gradskog odbora Demokratske stranke u Vršcu Tanja Vešović.

Nakon nabrajanja raznih informacija u vezi sa radom kluba, pod stavkom sedam u dopisu u koji je agencija Beta imala uvid se navodi: “Pomoć roditelja vezana za stranku SNS: kapilaran glas podrške klubu, ljudi koji nisu članovi stranke i nikada neće biti (siguran glas na predstojećim predsedničkim izborima za kandidata SNS)”.

Tanja Vešović je agenciji Beta kazala da je dopis dobila od jednog roditelja čije dete trenira u tom klubu, ali koji “iz razumljivih razloga” ne želi da mu se otkriva identitet.

Dodala je da je roditeljima taj dopis stigao kao poziv na jučerašnji roditeljski sastanak.

“Zar je moguće da u 21. veku vladajuća stranka preko amaterskih sportskih klubova prikuplja glasove za sebe? roditelji dzudo vrsac To je stvarno nečuveno, nezamislivo, neoprostivo i ne mogu da verujem”, kazala je Tanja Vešović.

Ocenila je da je reč o pritisku na sportske klubove, pritisku na trenere, na roditelje i na decu.

Tanja Vešović, koja je i odbornica u Skupštini grada Vršca, kazala je da se i taj klub, kao i svi amaterski klubovi u gradu, finansiraju iz budžeta lokalne samouprave.

“Da li ova ucena znači i poruku da, ukoliko roditelji ne daju siguran glas za SNS, onda će se i klub ugasiti”, upitala je ona.

DJB: SNS u Vršcu zloupotrebljava decu u političke svrhe

Vršački odbor Pokreta Dosta je bilo (DJB) oštro je danas kritikovao Srpsku naprednu stranku (SNS) u tom gradu i optužio je da zloupotrebljava decu u političke svrhe, tako što je od njihovih roditelja tražila “siguran glas” na predstojećim predsedničkim izborima.

“Ovo što se juče dogodilo u Vršcu je posebno strašno zato što se tiče dece u sportu. Zar talenat i marljivo treniranje nisu dovoljni da grad podrži neki sportski klub? Klub koji je ucenjen ima dva državna prvaka, koji će da crvene zbog njega”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da je reč o “očajničkoj želji” SNS-a da ostane na vlasti. “Klubovi, deca i roditelji, žrtve su nasilne vlasti kojoj ništa nije sveto”, piše u saopštenju.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga