DS u Kuli: Isterani smo iz prostorija, počinje prljava kampanja

"Isterali su nas jer se boje opozicije"

13. okt 2018

Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) u Kuli saopštio je danas da ih je lokalna vlast u toj opštini, predvođena Srpskom naprednom strankom, isterala iz prostorija u kojima su radili više od decenije i ocenio da je u pitanju „početak prljave kampanje za prevremene lokalne izbore koji još nisu ni raspisani“.

Kako se navodi u saopštenju DS, opštinska Građevinska inspekcija je 4. oktobra 2018. godine „iznenadno“ donela Rešenje kojim je zabranila korišćenje poslovnih objekata u kojima se nalaze i prostorije DS, jer „predstavljaju opasnost po život i zdravlje ljudi“.

„Podsećamo da su DS i drugi korisnici tog objekta, još 2014. godine obavestili Opštinsku upravu o problemima, ali da niko od nadležnih nije reagovao, iako je prostor u vlasništvu opštine Kula. Odakle baš u ovom momentu interesovanje za sudbinu ovog objekta, kada od 2014. godine niko ništa nije preduzimao, iako su imali sva saznanja o građevinskim problemima“, zapitala je DS.

Stranka sumnja da je u pitanju „početak prljave kampanje“ za prevremene lokalne izbore, jer se u medijima pojavila informacija da je aktuelni predsednik opštine Kula Velibor Milojičić podneo ostavku na tu funkciju, ali on tu informaciju nikada nije zvanično potvrdio.

DS je apelovao na nosioce vlasti u opštini Kuli da hitno obaveste građane i ostale potencijalne učesnike o tome da li će u Kuli uskoro biti održani prevremeni lokalni izbori, i da tako „svima omoguće ravnopravnu poziciju u ovom demokratskom procesu“.

„Milojičić je isterao DS iz prostorija jer se zapravo boji opozicije. Posle niza korupcionaških afera, stranačkog zapošljavanja i desetina sramnih naslova u medijima o nameštenim tenderima i poslovima u opštini koje su dobijala lica povezana sa SNS-om, Milojičić je svestan da na prevremenim izborima takva politika može biti samo kažnjena od strane glasača“, naveo je DS.

Pozvali su građane opštine Kula da, ukoliko prevremeni izbori budu raspisani za ovu godinu, u što većem broju izađu na glasanje i kazne „korupcionašku politiku SNS“, koja je na vlast u Kuli došla 2012. godine.

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) objavio je početkom oktobra da je predsednik opštine Kula Velibor Milojičić „podneo pa povukao ostavku“, čime su ponovo „podgrejane“ priče o novim, četvrtim po redu prevremenim izborima u toj zapadnobačkoj opštini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga