DS tužio Maju Gojković zbog ATP Vojvodine

DS poručio da SNS, one za koje je sud utvrdio da su kršili zakon, postavlja u sam državni vrh

20. nov 2014

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu podneo je krivičnu prijavu protiv Maje Gojković jer je sa predumišljajem sklopila štetan ugovor sa ATP Vojvodina i time za sada načinila štetu budžetu Novog Sada i građanima u iznosu od 400 miliona, saopšteno je danas iz te stranke.

U saopštenju novosadskog DS se ocenjuje da bi postupci, koji su u toku, mogli tu štetu uvećati i do 1,4 milijardi dinara.

„Za razliku od Srpske naprede stranke koja krivične prijave podnosi bez osnova i slušajući brojne partijske potkazivače, krivična prijava protiv Maje Gojković zasniva se na odluci suda“, navodi se u saopštenju DS.

Novosadske demokrate su istakle da je Maja Gojković sa suizvršiocima načinila niz štetnih dokumenta na osnovu kojih ATP Vojvodina dobija sporove.

„Gojkovićeva je, u mandatu gradonačelnice Grada Novog Sada prihvatila pismo o namerama i garantovala investitoru monopolski položaj, menjan je GUP, donošena su rešenja o zabrani rada stare autobuske stanice. Svi ovi elementi potkrepljuju činjenicu da je organizovala i počinila teško krivično delo oštećenja budžeta“, piše u saopštenju.

U njemu se dodaje da svakodnevne optužbe na račun Vlade AP Vojvodine koja brine o budžetskim sredstvima, neće promeniti činjenicu da SNS one za koje je sud utvrdio da su kršili zakon, postavlja u sam državni vrh, ne bi li ih tako, kako se navodi, abolirala od odgovornosti i spasila krivičnog gonjenja.

„Iako je EU označila ovaj predmet kao najveću aferu u Srbiji, svi dosadašnji pokušaji da se pokrene proces su volšebno zaustavljani, a kažnjeni su samo građani Novog Sada. S obzirom da traju sudski procesi za dalju naplatu štete, neophodno je hitno pokrenuti postupak i kazniti sve krivce, na čelu sa Majom Gojković“, poručile su novosadske demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga