- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: Tužilaštvo da reaguje povodom navoda Rodoljuba Milovića

Demokratska stranka zatražila je danas da Republičko javno tužilaštvo reaguje povodom navoda bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića da u vrhu vlasti ima saradnika „zemunskog klana“.

Iz DS ističu da o tim navodima DS govori već sedam godina te da od nadležnih organa očekuju da se ispitaju svi navodi o kojima Milović govori i činjenice na koje ukazuje, da kriminalne grupe koje su postale deo države budu uhapšene i neselektivno procesuirane, i to odmah i da država prestane da bude deo zemunskog klana i da aktivno podstiče dalju kriminalizaciju društva.

Kako navode, DS je bila i biće modernizacijska snaga i boriće se za pravedno, i normalno društvo.

„Kažemo: uhapsite i privedite pravdi sve odgovorne da ne bi ponovo sledeće godine čitali na engleskom u izveštaju EK ono što mi govorimo na srpskom već godinama. Ova vlast je generator organizovanog kriminala„, ističu iz DS.

U saopštenju se navodi i da se u javnosti zataškavaju sve afere vezane za kriminalizaciju srpskog društva, koje dovode u pitanje razvoj, bolji život i bezbednost građana Srbije.

„Ova vlast kojoj su učenici na nedostojan i pogrešan način tema i problem, a ne kriminalci, svakim danom potvrđuje svoju odgovornost za kriminalizaciju države i moralni pad društva. Vlast svojim nečinjenjem dokazuje da nije u stanju da podstakne moralni preobražaj, niti ima interesa i želje da obrazovni i vaspitni sistem postane središte društvenog razvoja“, ocenjuju demokrate.

Iz DS zahtevaju da se prekine sa obesmišljavanjem i same ideje pravednog pravnog poretka i da se preduzmu radnje i mere na suzbijanju pošasti koja „razjeda tkivo“ i normalni život u Srbiji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!