DS: Tužilaštvo da reaguje povodom navoda Rodoljuba Milovića

"Da država prestane da bude deo zemunskog klana"

21. juna 2019

Demokratska stranka zatražila je danas da Republičko javno tužilaštvo reaguje povodom navoda bivšeg načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića da u vrhu vlasti ima saradnika „zemunskog klana“.

Iz DS ističu da o tim navodima DS govori već sedam godina te da od nadležnih organa očekuju da se ispitaju svi navodi o kojima Milović govori i činjenice na koje ukazuje, da kriminalne grupe koje su postale deo države budu uhapšene i neselektivno procesuirane, i to odmah i da država prestane da bude deo zemunskog klana i da aktivno podstiče dalju kriminalizaciju društva.

Kako navode, DS je bila i biće modernizacijska snaga i boriće se za pravedno, i normalno društvo.

„Kažemo: uhapsite i privedite pravdi sve odgovorne da ne bi ponovo sledeće godine čitali na engleskom u izveštaju EK ono što mi govorimo na srpskom već godinama. Ova vlast je generator organizovanog kriminala„, ističu iz DS.

U saopštenju se navodi i da se u javnosti zataškavaju sve afere vezane za kriminalizaciju srpskog društva, koje dovode u pitanje razvoj, bolji život i bezbednost građana Srbije.

„Ova vlast kojoj su učenici na nedostojan i pogrešan način tema i problem, a ne kriminalci, svakim danom potvrđuje svoju odgovornost za kriminalizaciju države i moralni pad društva. Vlast svojim nečinjenjem dokazuje da nije u stanju da podstakne moralni preobražaj, niti ima interesa i želje da obrazovni i vaspitni sistem postane središte društvenog razvoja“, ocenjuju demokrate.

Iz DS zahtevaju da se prekine sa obesmišljavanjem i same ideje pravednog pravnog poretka i da se preduzmu radnje i mere na suzbijanju pošasti koja „razjeda tkivo“ i normalni život u Srbiji.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga