DS: Tužba protiv direktora Pokrajinskog fonda za zdravstvo

"Lekari kojima je važnije to što su u SNS-u od Hipokratove zakletve"

02. nov 2013

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) najavio je danas da će podneti tužbu za klevetu protiv vršioca dužnosti direktora Pokrajinskog fonda zdravstvenog osiguranja Petra Novakovića i nazvao „besmislenim“ optužbe koje je on izneo na račun Vlade Vojvodine o nenamenskom trošenju novca u zdravstvu.

Novaković je juče rekao da je bivša Vlada Srbije predvođena DS-om „zabranila“ Vladi Vojvodine, koja je takođe predvođena DS-om, da raspolaže novcem sa podračuna filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja u Vojvodini, „zato što je i toj vladi bilo jasno da se u zdravstvenom sistemu Vojvodine troši novac na nezakonit način“.
Novaković je naveo da su svi navodni dokazi o finansijskim malverzacijama prosleđeni nadležnim organima.

DS je danas u saopštenju za javnost uzvratio da je sve što u Vojvodini u zdravstvu funkcioniše izgradila i opremila Vlada Vojvodine i optužila Srpsku naprednu stranku (SNS), čiji je Petar Novaković funkcioner, da se politički obračunava sa Vladom Vojvodine „preko zdravlja građana“.

DS je lekare poput Novakovića nazvala „jurišnicima SNS-a, kojima je politička pripadnost vaznzija od Hipokratove zaklteve“ i dodala da je Petar Novaković protivzakonito postavljen na mestu vršioca direktora Pokrajinskog fonda za zdravstveno osiguranje.

„Zašto ne dokažu brigu za zdravlje građana Vojvodine završetkom lamele B i C Kliničkog centra Vojvodine koji bi spasio desetine hiljada života građana naše pokrajine. To Novakoviću, naravno, nije važno iako avetinjski skelet ove građevine spada u spomenike njihove crveno-crne vladavine, doba gladi, rata i progona u Srbiji“, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je pozvala Petra Novakovića da javnosti saopšti gde se i za šta prebacuju sredstva koja uštedi Vojvodina u zdravstvu, umesto da ostanu za lečenje građana Vojvodine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga