DS: Tražimo nove izbore u Novom Sadu

SNS: DS traži izbore, a boga moli da ih ne bude

12. sep 2013

Gradski odbor Demokratske stranke (GODS) pozvao je danas gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića (SNS), da raspiše nove izbore kako bi se politička scena u ovom gradu “raščistila i na vlast došla bolja vlast”.

Povodom godinu dana nakon što je koalicija predvođena SNS-om preuzela vlast od koalicije predvođene DS-om u glavnom gradu Vojvodine, Gradski odbor DS-a zatražio je i prijem kod Vučevića, kako bi s njim razgovarali o teškoj situaciji u kojoj se Novi Sad nalazi.

Vučević je poručio DS-u da danas neće moći da ih primi, jer su predlog za sastanak s njim poslali „tek juče“ i predložio da novi termin za sastanak bude sreda 18. septembar u podne.

“Mi prihvatamo taj drugi termin i ići ćemo na razgovor kod gradonačelnika, jer imamo šta da mu kažemo. Kao principijelna i korektna opozicija želimo da mu ukažemo i na to kako neki problemi mogu da se reše”, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora DS Ilija Ćosić.

Ćosić je dodao da je DS na izborima 2012. pobedila i da joj je vlast oteta, pa da samim tim ova stranka ima obavezu prema biračima koji su tada glasali za DS u Novom Sadu da ukazuju trenutnoj vlasti na njihove rezultate koji su, prema njegoviom rečima, “nikakvi”.

On je rekao da u Novom Sadu nema novih i ozbiljnih investicija niti se govori o proizvodnji i ukazao na problem u javnom sektoru grada, naglasivši da je u poslednjih osam mesci u njemu zaposleno više od 600 nestručnih ljudi.

“U najkraćem preiodu je u javnim i komunalnim preduzećima zaposleno najviše nestručnih ljudi. Osnovna kavlifikacija za zapošljavanje je da budete član određene stranke”, dodao je Ćosić.

On je podsetio da je bezbednost u Novom Sadu “katastrofalna, da učenici tuku profesore i pale zgrade, te da kod građana vladaju strah i zabrinutost”.

“To nije grad na koji smo mi navikli, univerzitetski cenar i prestonica kulture. Novi Sad zaslužuje vlast koja će stvoriti uslove za rad i miran život. Grad u kojem će ljudi želeti da žive, a ne da što pre iz njega odu”, kazao je Ćosić.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove, organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav.

Treća Srbija i Drina-Dinara-Dunav nisu učestvovali na lokalnim izborima maja prošle godine, već su nastali iz pokreta Dveri, odnosno iz Romske demokratske stranke.

U opoziciji su DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka.

Protestne akcije protiv gradske vlasti za sutra su najavili i aktivisti LSV, a ta stranka je ocenila da je aktuelna gradska vlast „doktorirala“ na načinima „isisavanja“ novca iz gradskih preduzeća i da vlada na principu „otmi, uzmi, kupi, uceni, zaposli“.

SNS: DS traži izbore, a boga moli da ih ne bude

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je večeras da Demokratska stranka (DS) traži da se u glavnom gradu Vovodine održe lokalni izbori a u stvari „boga moli“ da se to ne desi.

„Oni (DS) traže raspisivanje vanrednih izbora u Novom Sadu, a Boga mole da se to ne desi, jer se plaše još jednog poraza u nizu ubedljivih, koji samo govore koliko građani nemaju poverenja u njih i njihovu politiku“, naveo je SNS u saopštenju za javnost. 

Ta stranka poručila je Demokratskoj stranci da je „krajnje vreme“ da shvati da je otišla „u političku istoriju Novog Sada i Srbije“.

SNS je poručio da gradska vlast u poslednjih godinu dana ulaže „ogromne napore“ da „popravi“ ono što je DS od 2008. godine „svakodnevno uništavao“, dok je bio na vlasti u Novom Sadu.

„Umesto da se izvinite građanima za sve što ste im uradili, vi i dalje pokušavate da ih prevarite, ali je vaš problem što ste prozreni… Prekinite da lažete i varate građane, jer vam građani Novog Sada i Srbije ne veruju i nikada vam više neće verovati“, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga