DS traži od gradskih vlasti da zaustave izgradnju dino parka

JKP: DS je upropastio firmu

12. juna 2015

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od gradončelnika Novog Sada Milosa Vučevića i gradskih vlasti da odmah zaustave sve aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje parka dinosaurusa u tom gradu i da ispitaju postupak prikupljanja ponuda za uređenje pomenutog parka u Javnom komunalnom preduzeću Gradsko zelenilo.

DS je u saopštenju za javnost zatražio i smenu direktora JKP Gradsko zelenilo Aleksandra Bogdanovića zbog “nezakonitih postupaka” i naveo da su uslovi za podnošenje ponuda tako propisani da bude sumnju da je reč o fiktivnom izboru najpovoljnijeg ponuđača i da se unapred zna ko će dobiti posao..

“Zbog izgradnje dino-parka, građanima Novog Sada bi bio oduzet Železnički park – jedan od samo četiri postojeća parka u gradu – te potom bio ustupljen privatniku koji bi tamo postavio makete čuvenih praistorijskih životinja. Pri tom bi ulaznice za park bile naplaćivane, što znači da se gradska zajednica odriče opšteg dobra i interesa u korist privatne firme i profita”, ocenio je novosadski odbor DS-a u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podržala stanovnike Mesne zajednice Omladinski pokret u njihovom nastojanju da sačuvaju Železnički park, kako za sebe tako i sve svoje sugrađane.

JKP: DS nema pravo da kritikuje izgradnju dino parka

Javno komunalno preduzeće (JKP) Gradsko zelenilo saopštilo je danas da će se od zabavnog parka dinosaurusa u gradski budžet “sliti najmanje 200.000 evra” i odbacillo kritike Demokratske stranke (DS) o tom projektu.

To JKP je u saopštenju za javnost navelo da je DS svojim kritikama na račun ideje o izgradnji “Dino parka” zapravo pokazao da suština njihove politike nije progres, nego “pljačka, nazadovanje i lično bogaćenje”.

Gradsko zelenilo je optužilo DS da je kriv zato što se sva gradska preduzeća nalaze u “dužničkom ropstvu”, zbog loše vladavine DS-a Novim Sadom u prethodnom mandatu.

Oni su zahtev DS-a da direktor Gradskog zelenila Aleksandar Bogdanović podnese ostavku nazvali “besmislenim” i dodali da Bogdanović želi da napravi uspešnu firmu.

“Demokratama ne smeta ‘Dino park’, njima smeta to što pare neće ići u njihove džepove, ili njima bliskih tajkuna, nego u budžet grada”, piše u saopštenju.

JKP Gradsko zelenilo pozvalo je predstavnike DS-a i bivše direktore Gradskog zelenila iz perioda od 2008. do 2012. godine da u utorak 16. juna, u amfiteatru Spensa u 15 sati pred radnicima preduzeća i medijima obrazlože svoje poslovne poteze iz tog perioda, koji su preduzeće “bukvalno doveli do ruba propasti”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga