DS traži kažnjavanje organizatora protesta

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) osudio je današnje proteste u Novom Sadu, organizovane povodom godišn…

17. feb 2009

ds.jpgPokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) osudio je današnje proteste u Novom Sadu, organizovane povodom godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova i zatražio kažnjavanje organizatora skupa.
„Vandalsko ponašanje i šovinisticke parole koje su uzvikivali pripadnici fašističkih i nacionalističkih organizacija Obraz i 1389 su neprihvatljive i veoma opasne, posebno u Vojvodini u kojoj se neguju multietničnost i multikulturalnost i gde su tolerancija i uvažavanje različitosti osnovni princip zajedničkog života“, saopštio je večeras DS.
Ta stranka oštro je osudila i zloupotrebu srednjoskolaca i mladih u Novom Sadu u svrhe najgoreg nacionalizma i šovinizma koji propagiraju pripadnici ovih ekstremističkih organizacija.
„Pokrajinski odbor Demokratske stranke u Vojvodini zahteva od nadležnih organa da bez oklevanja reaguju i kazne organizatore ovog skupa“, navodi se u saopštenju.
U protestima je učestvovalo oko 500 demonstranata, mahom srednjoškolaca. Među demonstrantima su bili i pripadnici klerofašističke organizacije Obraz, neonacističkog Nacionalnog stroja i ekstremističke organizacije 1389.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga