DS: Svi znaju krivca za ATP Vojvodina osim gradonačelnika

"Na potezu su nadležni državni organi", piše u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke.

23. maj 2013

Novosadski Gradski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da su za štetu, koju Novi Sad trpi zbog zaključenja nezakonitog ugovora sa preduzećem ATP „Vojvodina“, krivi tadašnji čelnici grada Maja Gojković i Igor Mirović.

U saopštenju se naglašava da to svi znaju i da je neprihvatljiva izjava gradonačelnika Miloša Vučevića, da ne zna ko je odgovoran za štetu koju grad Novi Sad trpi.

„Vrhovni kasacioni sud i svi ostali građani Novog Sada znaju da su za ovu štetu odgovorni članovi predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), tadašnji gradski čelnici, Maja Gojković i Igor Mirović, a zatim i drugi čelnici grada iz vremena zaključenja spornog ugovora“, kaže se u sapoštenju.

Dodaje se da u presudi Vrhovnog kasacionog suda stoji da je do zaključenja ugovora i nastale štete došlo kršenjem zakona kojim se Autotransportnom preduzeću (ATP) Vojvodini „pokušao dati status monopoliste u međumesnom i međunarodnom prevozu, a na štetu JGSP Novi Sad, čiji je grad Novi Sad osnivač“.

„Svedoci smo da su kriminalne radnje pripadnika vladajućih stranaka do sada ostale nekažnjene. Na potezu su nadležni državni organi“, piše u saopštenju.

Gradski odbor DS-a navodi da je afera sa ATP Vojvodinom prilika da se pokaže da li u Srbiji zaista postoji borba protiv korupcije i kriminala ili je u pitanju „puka propaganda i satanizacija opozicije zloupotrebom borbe protiv kriminala u dnevnopolitičke svrhe“.

Vrhovni kasacioni sud je svojom presudom smanjio iznos koji grad Novi Sad treba da isplati ATP Vojvodini za naknadu materijalne štete sa 1,3 milijarde dinara na iznos od 307.000.000 dinara i pripadajućim kamatama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga