DS: Suočavamo se sa ekološkim problemima, da li će premijerki i to biti smešno

"Put Srbije ka Evropskoj uniji postaje sve krivudaviji i dalji"

05. juna 2019

Demokratska stranka ocenila je danas, na Svetski dan zaštite životne sredine, da se Srbija suočava sa brojnim i velikim ekološkim problemima i upitala da li će premijerki Ani Brnabić i dalje biti „smešno i zabavno“ ako jednog dana Srbija otvori Poglavlje 27 u pregovorima sa Evropskom unijom.

„Srbija je krajem prošle godine usvojila Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara i time dala zakonski okvir lošoj praksi iz prethodnog perioda da se novac namenjen zaštiti životne sredine troši nenamenski. To znači da novac koji država uzima od građana na ime ekoloških taksi više ne mora da bude iskorišćen za finansiranje projekata koji unapređuju zaštite životne sredine, već može da bude iskorišćen za bilo šta drugo“, navodi se u saopštenju te stranke.

Oni su podsetili da Srbija još nema Strategiju upravljanja otpadom, ni Strategiju zaštite životne sredine.

„Ovo su samo neki od nagomilanih problema u oblasti ekologije i zaštite životne sredine koja u Evropi i svetu postaje sve važnija politička tema“, navodi se u saopštenju i dodaju da put Srbije ka Evropskoj uniji postaje sve „krivudaviji i dalji, a tema zaštite životne sredine sve nebitnija za državu Srbiju, na žalost svih nas“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga