DS: Sredstva za Gospojinu dovoljna za sve nezaposlene u Novom Bečeju

Za organizaciju Gospojine ove godine će se izdvojiti nepunih 40 miliona dinara

20. avg 2015

Odbornik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Novog Bečeja Tomislav Ratković ocenio je danas da je nepunih 40 miliona dinara, koliko će se izdvojiti za ovogodišnju organizaciju Gospojine iz opštinskog budžeta, dovoljno za zapošljavanje svih nezaposlenih građana u toj opštini.

Na današnjoj sednici lokalne Skupštine u Novom Bečeju odbornici su većinom glasova prihvatili rebalans budžeta kojim se za manifestaciju Gospojina izdvaja dodatnih pet miliona dinara.

Novobečejski odbornik DS Tomislav Ratković rekao je novinarima da je i 34 miliona dinara bilo mnogo, a da je dodatnih pet, koje su odobrili danas odbornici, i previše.

„Za te pare svi nezaposleni u opštini Novi Bečej su mogli u narednih deset godina da primaju minimalac, sa svim doprinosima“, kazao je Ratković.

On je dodao i da je ta manifestacija zamišljena kao samoodrživa, što je i bila dok su vlast u Novom Bečeju predvodile demokrate.

„Tada su se Velikogospojinski dani skoro u celokupnom iznosu sami sebe finansirali, a sada, kada su vlast preuzeli Šućurović i naprednjaci, za te svrhe se izdvaja iz godine u godinu sve više“, naveo je odbornik DS.

Za današnju odluku, sem odborničke grupe DS, protiv je glasao i jedan odbornik LSV. Skupštinsku većinu u Novom Bečeju čini koalicija okupljena oko LDP i SNS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga