DS: Sprečiti kupovinu glasova u Novom Sadu

SNS: DS je tvorac kupovine glasova

05. mar 2016

Demokratska stranka zatražila je danas od državnih organa da spreče “kupovinu glasova” u Novom Sadu i obezbede regularnost izbornog procesa.

“Pojedini dnevni listovi objavili su dokaze o kupovini glasova za sadašnju gradsku vlast pre nego što su izbori i raspisani, što ukazuje na to da su se Srpska napredna stranka i njeni partneri unapred spremili za novu izbornu prevaru”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je optužila SNS da je u septembru 2012. godine preuzela gradsku vlast upravo zahvaljujući “trgovini glasovima” na lokalnim izborima 2012. godine.

“Organizacija Dinara-Drina-Dunav, koja se ranije zvala Romska demokratska stranka i koju mediji dovode u vezu s kupovinom glasova, verovatno nije jedini učesnik u nezakonitoj trgovini”, piše u saopštenju.

Dodaje se da novosadski gradonačelnik Miloš Vučević i SNS blisko sarađuju i s Branislavom Švonjom iz Veternika, koji je registrovao Srpsku demokratsku stranku, iako je za tog istog Švonju SNS svojevremeno tvrdila da je uhapšen u kampanji za opštinske izbore u Odžacima 2013. godine upravo zbog kupovine glasova.

“Time se izgleda i preporučio za koalicionog partnera ‘naprednjaka’ jer koga god Vučević optuži za kupovinu glasova – taj ubrzo postane njegov saradnik”, ocenjuje se u saopštenju.

SNS: DS je tvorac trgovine glasovima birača

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas Demokratsku stranku (DS) da je „inicijator, inspirator i tvorac“ trgovine glasovima birača i zatražila od državnih organa da građane pred izbore zaštiti od „političkih kriminalaca“.

„DS je tvorac malih kvazi stranaka koje im služe za trgovinu glasovima građana i obesmišljavanje izbornog procesa“, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Optužili su DS da je pred lokalne izbore 2012. godine osmislio plan kako da „kupe“ glasove u Novom Sadu.

„To je bio samo jedan od njihovih prljavih projekata za kupovinu glasova građana, koji je završio na sudu“, ocenio je SNS.

Ta stranka je optužila DS da je sve vreme opstruisala sudski proces povodom sumnje da su „glasovi Roma“ kupovani za nekoliko hiljada dinara.

„Ali, da su u laži kratke noge, pokazali su sudski svedoci koji su potvrdili da je novac za kupovinu glasova davala Demokratska stranka“, naveo je SNS.

Dodali su da je DS u februaru ove godine na izbore za Savet Mesne zajednice Kljajićevo kod Sombora izašli sa Pokretom Dinara-Drina-Dunav, „istim onima koje optužuju za kupovinu glasovima“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga