DS: SNS zbog mitinga unakazila ceo grad

Zloupotreba javnog dobra u političke svrhe

08. apr 2016

Gradski odbor Demokratske stranka (DS) u Novom Sadu zatražila je danas od inspekcijskih službi i drugih državnih organa koji se staraju o komunalnom redu da odmah pokrenu postupak protiv Srpske napredne stranke (SNS), jer je zbog njihovog današnjeg mitinga na Trgu slobode “unakažen i plakatima izlepljen ceo grad”.

“Plakati, transparenti i ostali štampani materijali istaknuti su svuda po gradu na način i u meri kako dosad zaista nije viđeno u našem gradu. Novi Sad je danas postao žrtva nezapamćenog terora u kojem su plakati i šuplje parole vladajuće stranke izlapljeni po panoima, zidovima, nastrešnicama, žardinjerama, kantama za otpatke. Doslovno svuda”, poručili su iz DS

DS je upozorio i da je krov Poslovnog centra „Apolo“ prekriven ogromnim transparentom sa Vučićevom slikom.

“Budući da je Apolo u javnom vlasništvu, očigledno je reč o zloupotrebi javnog dobra u političke svrhe”, piše u saopštenju.

DS je podsetio nadležne inspekcije da je za isticanje plakata i svega što danas koristi SNS, potrebna dozvola ovlašćenih gradskih službi.

“Pošto naprednjaci takvu dozvolu nisu ni tražili, jasno je da je i ovde prekršeno više gradskih i državnih propisa”, dodao je DS.

Oni su pripremu Trga slobode za miting SNS nazvali “psihološkim terorom nad građanima Novog Sada, uništavanjem javne i privatne svojine i zloupotrebom službenog položaja”.

“Ono što su danas Novom Sadu učinili (predsednik SNS) Aleksandra Vučić i njegove falange, može da uradi samo neko ko istinski, iz dna duše, mrzi Novi Sad”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga