DS: SNS u Kikindi zloupotrebila decu

Što pre zakonski regulisati pravila ponašanja političara

06. jan 2015

Forum žena Demokratske stranke (DS) u Kikindi osudio je danas objavljivanje fotografija maloletnih lica, koje je na svom Fejsbuk profilu postavila Srpska napredna stranka (SNS) u toj opštini.

U saopštenju DS se ocenjuje da je reč o sramnom, neodgovornom i beskrupuloznom ponašanju kikindskih naprednjaka, koji su krajem decembra organizovali zabavu za najmlađe, nakon čega su, kako se navodi, objavili njihove fotografije uz stranačka obeležja.

„Ono što je još gore, u saopštenju su pozvali svu decu Kikinde da im se pridruže naredne godine. Ovim činom čelnici Srpske napredne stranke pokazali su elementarno nepoznavanje i nepoštovanje Konvencije o pravima deteta UN, te ih ovim putem pozivamo da prouče Kodeks o zaštiti dece od političkih zloupotreba kako bi u budućnosti izbegli ovakve i slične gafove“, piše u saopštenju foruma žena kikindskog DS.

U njemu se dodaje da je zloupotreba dece u civilizovanom svetu neprihvatljiva i da zaštita prava dece mora da bude primarni cilj i prioritet svakog pristojnog i odgovornog čoveka.

Demokrate su apelovale da se u što skorije vreme zakonski jasno regulišu i definišu slučajevi zloupotrebe dece u političke svrhe i da nadležni organi utvrde jasna pravila ponašanja političara i političkih stranaka i tako, dodaje se, pokažu iskrenu brigu za decu i njihova prava, jer deca su najveća briga i najveća šansa svakog progresivnog društva.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga