DS: SNS stvara spoljne neprijatelje da bi održao autokratski režim

"Vlast koristi zablude za podizanje nacionalističkih tenzija"

04. juna 2019

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da Srpska napredna stranka (SNS) i njeni koalicioni partneri „iz političkih razloga politizuju izveštaj Evropske komisije i stvaraju nacionalne tenzije da bi kreirali spoljne neprijatelje koji su im neophodni za održavanje autokratskog režima“.

Navodeći da vlast u Srbiji „koristi recept stvaranja neprijatelja umesto razvijanja dobrosusedskih odnosa i razumevanja“, DS je u saopštenju ocenio da je „učitavanje nepostojećeg sadržaja u izveštaj EK i prenebregavanje suštine, štetno i da Srbiju udaljava od tokova razvoja i progresa“.

„Sve šta SNS misli o procesu integracija govore populističke izjave predsednika, premijerke i drugih kada govore da ih je izveštaj zabavio i da ne razumeju kritiku. To da ne razumeju kritiku je odavno jasno, jer da razumeju, u ovom društvu bi postojao dijalog u institucijama, a ne bi se osnovna prava tražila na ulici“, stoji u saopštenju.

DS je podsetio da je po Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, Srbija dužna da uskladi svoju spoljnu politiku sa Evropskom unijom, a da se „ovde to odlaže u ime i za račun koji će plaćati građani Srbije“.

„Stvarni razlozi zastoja u integracijama, detaljno su opisani u izveštaju EK koji je dostupan svima. Mistifikacija procesa i iznošenje kako neko treći blokira proces integracija je zabluda koja se koristi za podizanje nacionalističkih tenzija i prikrivanje sopstevene nesposobnosti“, ocenio je DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga