DS: SNS širi govor mržnje

Da li postoji granica iza koje se politika pretvara u mržnju?

03. avg 2015

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) najavio je danas da će se obratiti svim relevantnim domaćim i međunardnim činiocima koji se bave civilnim društvom, građanskim i ljudskim vrednostima zbog, kako je ocenjeno, govora mržnje u nedavnom saopštenju Srpske napredne stranke (SNS).

Vojvođanske demokrate su ocenile da saopštenje SNS u kojem se, između ostalog, navodi da predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić „bez imalo stida otima novac čak i od dece sa posebnim potrebama“, predstavlja čist beskurpulozan govor najotrovnije mržnje.

Pokrajinski odbor DS je naveo i da najviše zabrinjava to što je takvo saopštenje SNS prošlo bez ikakve reakcije nadležnih institucija, zaštitnika ljudskih prava i civilnog sektora.

Demokrate su dodale da će od međunarodne javnosti zatražiti komentar stanja u društvu gde je moguće, bez ikakvih posledica, iznositi takve tvrdnje.

„Postavićemo im pitanje da li smatraju da se može izreći gnusnija i otrovnija laž od tvrdnji o otimanju od dece sa posebnim potrebama i da li postoji granica iza koje se politika pretvara u mržnju, a što nam svakodnevno serviraju pojedinci iz SNS i njenih satelita“, piše u saopštenju vojvođanske DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Opus
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga