DS: SNS prekršila zakon

Prekršen Zakon o finansiranju političkih aktivnosti

23. avg 2015

Gradski odbor Demokratske stranke u Novom Sadu saopštio je danas da je Srpska napredna stranka organizovanjem „Bazara zdravlja“ u Veterniku prekršila Zakon o finansiranju političkih aktivnosti i zatražio od Agencije za borbu protiv korupcije da pokrene postupke protiv prekršilaca zakona.

„Organizovanjem ‘Bazara zdravlja’ u Veterniku, ovog vikenda novosadski naprednjaci su po ko zna koji put pokazali da za zakone ne haju, a da ih etičke norme koje ne dozvoljavaju bilo kakvu manipulaciju ljudskim zdravljem uopšte ne obavezuju“, stoji u saopštenju DS u Novom Sadu.

SNS time, smatraju demokrate, nastavlja da krši zakonske propise koji regulišu oblast rada političkih partija, jer je, kako tvrde, organizovanje lekarskih pregleda od strane političkih partija izričito zabranjeno Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti.

Novosadske demokrate zatražile su od Agencije za borbu protiv korupcije da odmah spreči nezakonite aktivnosti SNS-a i da pokrene postupke protiv prekršilaca zakona.

š“Lekari koji za račun SNS-a obavljaju preglede dužni su prethodno da sklope ugovor o poklonu ili prilogu u kojem mora biti iskazana novčana vrednost njihovog rada. Zakon takođe traži i sklapanje ugovora o zakupu prostorija za preglede, te da se koristi legalna oprema“, navode novosadske demokrate.

„Održani i najavljeni ‘Bazari zdravlja’ samo su još jedan oblik zloupotrebe vlasti i javnih dobara od strane SNS i manipulacije ljudskim zdravljem“, dodaje se u saopštenju DS u Novom Sadu.

(Tanjug)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga