DS: SNS ponovo obmanuo Novosađane

Zašto se odustalo od gradnje pešačko-biciklističkog mosta između Sunčanog keja i Ribarskog ostrva?

20. okt 2015

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) tražio je danas od gradskih vlasti da javno saopšte zbog čega je obustavljena javna nabavka za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta između Sunčanog keja i Ribarskog ostrva i koji su razlozi za odustajanje od tog projekta.

U saopštenju DS u Novom Sadu se podseća da je gradonačelnik Miloš Vučević najavio da će izgradnja tog mosta bti jedan od dva najveća poduhvata u ovoj godini.

„Gradski odbor Demokratske stranke traži od gradske vlasti u Novom Sadu i gradonačelnika Miloša Vučevića da javno saopšte zbog čega su odustali od investicije kojoj su sami dali prvorazredan značaj i za čiju je realizaciju u ovogodišnjem budžetu grada planirano 115 miliona dinara, dok je ukupna vrednost procenjena na više od 229 miliona dinara“, navodi se u saopštenju novosadskih demokrata.

U njemu se objašnjava da je novosadski Zavod za izgradnju grada na Portalu javnih nabavki 25. septembra objavio javni poziv za prikupljanje ponuda u postupku javne nabavke za izbor izvođača radova na izgradnji ovog mosta, da bi samo 20 dana kasnije obustavio postupak sa, kako se ocenjuje, uvredljivim obrazloženjem kako je „prestala potreba za predmetom javne nabavke“.

„Gradska vlast se tako ponovo narugala Novosađanima, uverena u to da će pomoću svoje propagandne mašinerije od građana Novog Sada sakriti i ovu svoju nepodopštinu“, poručila je novosadska DS.

U saopštenju te stranke se dodaje da je moguće i da se gradska vlast odlučila da sredstva koja su planirana za izgradnju pešačko-biciklističkog mosta iskoristi za realizaciju nekog drugog projekta za koji veruje da će imati jači propagandni efekat u predstojećoj predizbornoj kampanji.

Demokrate su ocenile da je gradska vlast u Novom Sadu, predvođena Srpskom naprednom strankom, ponovo grubo obmanula građane i izneverila još jedno obećanje dato Novosađanima.

„Odgovorna i sistematična gradska vlast svaki nov i važan investicioni poduhvat stavila bi u plan za narednu godinu, koja počinje za tek malo više od dva meseca, a ne bi zbrda-zdola menjala planove za ovu godinu i odustajala od davno pripremljenih i već započetih projekata. Jedina je muka to što se projekti čija bi realizacija počela tek dogodine ne bi mogli značajnije eksploatisati u predizbornoj propagandi, a baš na tom – praznom samoreklamerstvu i hvalisanju bez pokrića – zasniva se kompletna politika SNS i njenog predsednika“, zaključuje se u saopštenju novosadske DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga