DS: SNS planira nova zapošljavanja u susret lokalnim izborima

SNS: DS je upropastio preduzeća u Novom Sadu

26. jula 2015

Demokratska stranka (DS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da planira nova zapošljavanja u gradskim javnim i komunalnim preduzećima i da se tako “uveliko priprema” za predstojeće lokalne izbore.

DS je u saopštenju za javnost naveo da o tome svedoče planovi zapošljavanja u javnom sektoruu pojedinih gradskih javnih i komunalnih preduzeća, iz kojih se vidi da se planiraju nova zapošljavanja do kraja 2015. godine.

DS je kao primer naveo Javno komunalno preduzeće Lisje, koje se bavi pogrebnim uslugama, a koje planira da do kraja ove godine zaposli novih 25 radnika na privremenim i povremenim poslovima, što uz postojećih 20 zaposlenih, koji su angažovani po istom osnovu, ukupno daje još 45 novih ljudi na platnom spisku.

Ta stranka je navela da će novozaposleni radnici imati bruto platu od 110.000 dinara i dodala da to znači da će “novozaposleni naprednjaci” u Lisju imati “bezmalo duplo veće” plate od nastavnika i profesora u školama i znatno veće zarade od lekara.

“To jasno ukazuje na to šta su prioriteti aktuelne gradske vlasti i kakva je budućnost u koju veruje”, ocenio je DS.

Dodaje se da je slučaj Lisja posebno zanimljiv zbog toga što je u tom preduzeću krajem prošle godine otpušteno 129 radnika za koje navodno nije bilo posla i navodi da su tada otkaze dobili vrtlari, grobari i drugi zaposlenici u osnovnoj delatnosti firme, kao i “stranački nepodobni radnici”.

“Srpskoj naprednoj stranci još samo nova zapošljavanja u javnom sektoru mogu biti predizborni adut, budući da su rezultati njihove vladavine Novim Sadom više nego porazni”, piše u saopštenju.

DS je podsetio da je Lisje u vreme kada je ta stranka predvodila gradsku vlast u periodu od 2008. do 2012. godine poslovalo s dobitkom a za 48 meseci je bilo isplaćeno 50 plata, dok je već u 2013. godini isto preduzeće pod vođstvom SNS-a zabeležilo gubitak od 105 miliona dinara.

SNS: DS je upropastio preduzeća u Novom Sadu

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je Demokratsku stranku da je “upropastila” javna i komunalna preduzeća u Novom Sadu i da je “pokrala” građane Novog Sada i Vojvodine.

“Od kad je SNS preuzeo vođenje grada, bori se da obnovi i stavi na noge sve ono što su demokrate uspele da upropaste i osakate, i sve u skladu sa zakonom i u korist građana Novog Sada, kako bi Novi Sad bio dobro mesto za život, i kako bi Novosađani mogli da žive lepše u njemu”, naveo je SNS u saopštenju za javnost.

Ta stranka nije odgovorila na optužbe DS-a da planira da poveća zapošljavanje u gradskim javnim i komunalnim preduzećima pred lokalne izbore, već je zatražila da DS odgovori na pitanje koliki je tačan broj zaposlenih u pokrajinskoj administraciji i zašto pojedini zaposleni imaju po dva ugovora o radu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga