DS: SNS organizuje nova predizborna hapšenja

"Stranačka knjižica SNS ne može biti zamena za diplomu”

13. mar 2017

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS) da opet sprovodi “predizborna hapšenja”.

“Postaje već manir da u vremenu predizbornih aktivnosti SNS sprovodi akcije masovnog hapšenja radi marketinškog efekta. Kada se uporedi činjenica koliko je ljudi poslednjih godina pritvarano za vreme izbornih aktivnosti sa brojem podignutih optužnica i okončanih predmeta, takva tvrdnja se u potpunosti može dokazati”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila da je “propagandna aktivnost” SNS-a ovog puta usmerena ka primarijusu doktoru Vasi Petroviću, “istaknutom stručnjaku, doktoru nauka, specijalisti ginekologije i akušerstva i dugogodišnjem direktoru Doma zdravlja u Inđiji”.

“Lokalna vlast u Inđiji je iskoristila privođenje Vase Petrovića za iznošenje niza negativnih informacija o njegovom radu, ne poštujući osnovno pravilo da niko nije kriv do okončanja postupka. Prvo, Petrović je već pušten iz pritvora. Drugo, za vreme njegovog rukovođenja, Dom zdravlja u Inđiji je šest puta uzastopno bio proglašavan za najbolji u Srbiji”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je Dom zdravlja u Inđiji bio prva akreditovana zdravstvena ustanova u Srbiji, realizator velikog broja međunarodnih i domaćih projekata i nosilac nagrade Ministarstva sporta i omladine.

“Umesto da nastavi taj put uspeha, sadašnje rukovodstvo je doprinelo da četiri specijalista napuste Dom zdravlja, zapošljavaju nestručne partijske kadrove i rodbinu kao konsultante i drastično urušavaju kvalitet zdravstvenih usluga građanima Inđije. Zato ukazujemo lokalnoj vlasti da sopstvenu nesposobnost ne mogu sakrivati napadima na uspešne, jer stranačka knjižica SNS ne može biti zamena za diplomu”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga