DS: SNS opstruiše suđenje Bokanu za kupovinu glasova

SNS: I DS je bio u koaliciji sa Bokanom

09. sep 2015

Demokratska stranka (DS) protestovala je danas jer je ponovo odloženo ročište u postupku koji se vodi protiv predsednika Pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislava Bokana, koji je optužen za kupovinu glasova na lokalnim izborima u tom gradu, u maju 2012. godine, i optužila Srpsku naprednu stranku (SNS) da stoji iza opstrukcije suda.

“Novo, drugo uzastopno, odlaganje ročišta predstavlja očiglednu opstrukciju suda i pravde od strane aktuelne gradske vlasti predvođene SNS-om, koja po svaku cenu nastoji da spreči donošenje presude bar do predstojećih lokalnih izbora”, naveo je DS u saopštenju zajavnost.

Sudsko ročište u postupku koji se vodi protiv Tomislava Bokana i drugih optuženih za kupovinu glasova na lokalnim izborima 2012. godine danas je ponovo odloženo zbog nedolaska branilaca prvookrivljenog Bokana.

Proletos je dvoje okrivljenih zatražilo od tužilaštva da sklope sporazum o priznanju krivice, a DS je ocenio da je time optužnica i formalno dokazana.

DS je upitao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, koji je funkcioner SNS-a, da li će na predstojećim lokalnim izborima nastupati u koaliciji sa Pokretom Dinara-Drina-Dunav, čije je osnivače svojevremeno lično optužio za kupovinu glasova na izborima 2012. godine.

Ta stranka je navela da bi zajednički nastup SNS-a sa tim pokretom na lokalnim izborima nedvosmisleno pokazao na koji način Vučević želi da osvoji mandat i ocenila da bi ponovni izbor gradske vlasti zasnovane na korupciji naneo “nesagledivu sramotu” građanima Novog Sada.

SNS je u svom saopštenju odgovorio da je saopštenje DS-a “krajnje licemerno i zlonamerno” i dodao da je DS svoj mandat na vlasti obeležio “korupcijom, lopovlukom i aferama”.

“U vreme kada su demokrate činile skupštinsku većinu u Novom Sadu, istu tu skupštinsku većinu su činili zajedno sa Pokretom Dinara-Drina-Dunav, i svim prljavim radnjama se služili kako bi očuvali koaliciju i zadržali fotelje”, naveo je SNS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga