- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: SNS odgovorna za kolaps u vojvođanskom zdravstvu

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) zatražio je danas od Pokrajinske vlade“ koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) odgovore na pitanja vezana za „loše stanje u zdravstvu u Vojvodini“.

Ta stranka je u saopštenju navela da prema najnovijim podacima Vojvodina ima najmanji broj zdravstvenih radnika u Srbiji i zapitala zašto je to tako.

DS je navela i da „ne postoji dilema da je za kolaps zdravstva u Srbiji odgovorna politika sadašnje vlasti“

„Loš nivo zdravstvene zaštite, duga čekanja, odlazak lekara i medicinskih sestara, haos zbog novih zdravstvenih knjižica samo su deo problema koji su nastali u poslednjih pet godina“, ocenila je DS.

DS je pitala i koliko je zdravstvenih radnika napustilo zemlju i na plaćenom je odsustvu zbog rada u inostranstvu, te koliko je njihovom „nekontrolisanom odlasku“ doprinela zabrana Vlade Srbije o zapošljavanju u zdravstvu.

Pitali su i koje objekte je „nova pokrajinska vlast“ započela u zdravstvu Vojvodine, osim „onih koje je započela bivša Pokrajinska vlada“, koju je predvodila DS.

Pokrajinski DS je zatražio objašnjenje i šta je sa najavljenom adaptacijom bolnice u Pančevu i koja nova oprema je nabavljena u poslednjih godinu dana,

Pitaju i zašto je „već više od mesec dana u kvaru jedini mamograf na Institutu za onkologiju Vojvodine“.

DS je zapitala i „da li su ispunjena predizborna obećanja o ukidanju lista za čekanje nakon što su otvorili Kamenicu 2 koju je izgradila bivša Pokrajinska vlada?“

„Molimo odgovore na pitanja, jer SNS u Vojvodini nije više u lagodnoj poziciji kritičara, nego snosi odgovornost za stanje u zdravstvu“, naveo je DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!