DS: SNS ne da Jankoviću da održi skupove po vojvođanskim opštinama

"Ovim su izazvali gnev naroda, jer što više gušite narod, ovaj narod će se više i dizati"

17. mar 2017

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Salak optužio je danas lokalne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom u više mesta u Vojvodini da ne dozvoljavaju predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću da održi predizborne skupove u tim sredinama.

Salak, koji je i šef izbornog štaba DS za Vojvodinu, naveo je u saopštenju da lokalne vlasti u Somboru, Kikindi, Bečeju i Inđiji nisu odobrile skupove Saše Jankovića „ni u jednoj od postojećih sala, pa čak ni u prostorijama mesnih zajednica“.

„Demokratskoj stranci je jasno da serija otkaza nije nikakva slučajnost, niti puka bahatost lokalnih moćnika iz SNS. Reč je o planskim i sistematskim nastojanjima režima Aleksandra Vučića da spreči, ili bar oteža, pobedničku kampanju Saše Jankovića“, kazao je Salak.

On je ocenio da je Sombor karakterističan slučaj, jer su u tom gradu lokalne vlasti najpre izdale salu organizatorima predizbornog skupa Jankovića, a onda su putem elektronske pošte otkazali rezervaciju s obrazloženjem da je „sala tobože zauzeta“.

Salak je dodao i da Saša Janković „u Vojvodini, ali i širom Srbije, dobija sve veću podršku građana“, te da otkazivanje sala pokazuje da je „režim u panici i strahu od sve izvesnijeg gubitka izbora i vlasti“.

„Ovim su izazvali gnev naroda, jer što više gušite narod, ovaj narod će se više i dizati. Gde god nam budu zabranili tribine na zatvorenom, mi ćemo naše nezadovoljstvo pokazati na ulicama i trgovima“, dodao je funkcioner DS.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga