DS: SNS nasilno preuzeo vlast u Kovačici, drži odbornike na nepoznatoj adresi

Ponavlja se scenario koji je već viđen u nekoliko opština u kojima je SNS oteo vlast

28. okt 2015

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da je u opštini Kovačica nasilno preuzela vlast i da se sada već tri dana odbornici nove vladajuće većine nalaze “na nepoznatoj adresi” i zabranjeno im je da komuniciraju bilo s kim.

“Odbornici nove skupštinske većine, nastale pomoću ucena, potkupljivanja, zastrašivanja i pretnji, predvođene siledžijama koje vode SNS u Kovačici, već tri dana se nalaze na nepoznatoj lokaciji i zabranjeno im je da komuniciraju bilo s kim, čime se ponavlja scenario koji smo videli već u nekoliko opština u kojima je SNS oteo vlast”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila da se SNS na taj način još jednom ruga izbornoj volji građana.

SNS: Istina o Kovačici suprotna je tvrdnjama DS-a

Srpska napredna stranka (SNS) odgovorila je danas Demokratskoj stranci (DS) na optužbe da je SNS na silu preuzeo vlast u Kovačici i da već tri dana drži odbornike na nepoznatom mestu kontrapitanjem koliko je predsednik te opštine i funkcioner DS-a Miroslav Krišan počinio krivičnih dela.

“Koliko je tačno krivičnih dela Miroslava Krišana Demokratska stranka u poslednjih 15 godina njegovog mandata zataškala preko svojih simpatizera i svojih članova u nadležnim organima”, naveo je SNS u saopštenju za javnost i ocenio da je Krišan “jedan od najkorumpiranijih” funkcionera DS-a, koji je “više vremena proveo po sudovima” nego sa građanima Kovačice.

Ta stranka je dodala da je istina o događajima u Kovačici “upravo suprotna” tvrdnjama DS-a i navela da odbornici ne žele više da daju podršku “političkoj despotiji”, koju Krišan sprovodi.

SNS nije direktno odgovorio na optužbu DS-a da drži odbornike na nepoznatom mestu i da im ne dozvoljava da razgovaraju bilo s kim, već je naveo da “građani u zemlji sa demokratskim vrednostima, kao što je Srbija, imaju puno pravo da izražavaju svoju volju na izborima, kao i da se slobodno kreću”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga