DS: SNS kupovao glasove na izborima u Kisaču

Uprkos pritiscima, 32 odsto građana dalo glas DS-u

12. okt 2015

Demokratska stranka (DS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da je nudila novac građanima i da im je delila pakete s mesom u zamenu za glasove na dopunskim izborima za Savet Mesne zajednice Kisač, sela koje se nalazi u blizini Novog Sada.

“To je, u kombinaciji sa stalnim telefonskim pozivima i kućnim posetama, u čitavom selu stvorilo atmosferu u kojoj je izlazak na birališta i glasanje za opozicione kandidate zaista predstavljao čin lične hrabrosti i građanske odlučnosti da se jednom stane u kraj nakupcima glasova i drugim izbornim mahinacijama vladajuće stranke”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je navela da su, uprkos takvim pritiscima, meštani Kisača, dali 32 odsto glasova DS-u, čime su pokazali “primernu građansku svest i izuzetnu odvažnost”.

“To ovog puta nije bilo dovoljno da se u konačnom zbiru pobedi glasačka mašinerija SNS-a, ali je još jednom pokazalo da DS ima podršku građana u borbi protiv režima Aleksandra Vučića i njegovih partijskih poslušnika u Novom Sadu”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je DS na taj način pokazao da je jedina organizovana politička snaga u Novom Sadu koja “nije ustuknula pred bujicom” SNS-a i koja se otvoreno, bez zadrške i skrivenih kalkulacija, bori za ideale i vrednosti građanskog, demokratskog, prosperitetnog i evropskog Novog Sada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga