DS: SNS isposlovao novo odlaganje suđenja Tomislavu Bokanu

Suđenje Bokanu odloženo pod izgovorom da je on otputovao u Grčku

27. nov 2015

Gradska vlast u Novom Sadu, predvođena Srpskom naprednom strankom, ponovo je isposlovala odlaganje suđenja Tomislavu Bokanu i njegovim saradnicima koji su okrivljeni za kupovinu glaasova na lokalnim izborima 2012. godine, ocenila je danas Demokratska stranka u Novom Sadu.

U saopštenju DS se objašnjava da je suđenje Bokanu odloženo pod izgovorom da je on otputovao u Grčku i dodaje da je svima u Novom Sadu jasno kako je reč o predstavi koja ima za cilj da se suđenje razvlači, a odlaganje presude odlaže sve do narednih lokalnih izbora koji se očekuju na proleće 2016. godine.

„Na taj način se čuva odbornička većina u Skupštini grada i održava sadašnja gradska vlast na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem. Zbog takve većine, Vučević i Srpska napredna stranka su odbili više poziva Demokratske stranke u Novom Sadu koja predlaže političkim strankama u gradu da se javno obavežu kako neće sklapati koalicije s grupama i pojedincima koji kupuju glasove“, piše u saopštenju novosadske DS.

Ta stranka je ocenila da Novosađane takva vest ne iznenađuje, jer je partija koju predvodi Tomislav Bokan deo vladajuće koalicije koju predvodi SNS i bez koje gradonačelnik Miloš Vučević ostaje bez većine u novosadskom parlamentu. U saopštenju se ocenjuje da je svima jasno da je sud u ovom slučaju „samo produžena ruka SNS i Aleksandra Vučića“, kojima je vlast u Novom Sadu imperativ.

Demokrate su navele i da je sledeće ročište u slučaju protiv Bokan zakazano tek za 24. mart 2016. godine, odnosno u vreme kada će biti raspisani lokalni i pokrajinski izbori.

„Očigledno je da će upravo ovo biti sredstvo pomoću kojeg će Bokan biti primoran da bude na listi i u službi SNS-a i na narednim izborima. A to znači da će kupovina glasova na izborima u 2016. godini biti još masovnija, nego što je bila pre samo četiri godine“, zaključuje se u saopštenju DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga