DS: SNS da prekine sa medijskim progonom Dragane Rakić

"SNS neguje kao društveno poželjno, normalno i dopušteno sve ono što bi u pravnim državama bilo društveno neprihvatljivo i moralno nepoželjno"

20. nov 2018

Demokratska stranka (DS) osudila je danas govor mržnje na portalu E-Vršac, koji nastavlja da vređa i diskriminiše potpredsednicu te stranke Draganu Rakić, posebno nakon njenog predstavljenja u Strazburu.

DS je poručila da osuđuje praksu korišćenja opštinskih glasila, koja se finansiraju sredstvima građana, a koriste se kao instrument političke borbe i javno glasilo Srpske napredne stranke.

„U totalitarnom haosu na medijskoj sceni u Srbiji je moguće i da se ne poštuju i gaze preporuke Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i da se ne sankcionišu nasrtaji na pravni standard i moralni imperativ – da su svi ljudi jednaki bez obzira na lična svojstva. SNS neguje kao društveno poželjno, normalno i dopušteno sve ono što bi u pravnim državama bilo društveno neprihvatljivo i moralno nepoželjno“, saopštila je DS.

Dodali su da u pisanju portala E-Vršac protiv Dragane Rakić ima elemenata za utvrđivanje pravne i etičke odgovornosti, ali da je bitnije to što nema osude „progona kao sredstva, diskvalifikacije kao metoda, mizoginije kao oruđa“.

Iz DS-a su naveli i da mržnja nije usmerena samo prema Dragani Rakić, ženama i pripadnicima opozicije, već je usmerena prema svakome ko misli, zna i želi da menja stanje i odnose u Srbiji.

Funkcionerka DS-a i odbornica u Vršcu Dragana Rakić više puta je govorila o pritiscima i medijskom linču kojem je izložena poslednje dve godine, zbog čega je poverenica Brankica Janković naložila glavnom i odgovornom uredniku portala E-Vršac da joj se javno izvini, ali je rok za izvinjene prošao 2. aprila ove godine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga