DS optužila SNS da je abolirala uzurpatore zemlje

Agilnost Srpske napredne stranke nestane kada treba dati jasan odgovor na pitanja i zahteve paora

17. mar 2016

Vojvođanski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da je poslednjim zaključkom Vlade Srbije o poljoprivrednom zemljištu u potpunosti legalizovan kriminal u vezi sa uzurpacijom državnog poljoprivrednog zemljišta.

Vlada Srbije donela je 11. marta zaključak kojim se svim lokalnim samoupravama preporučuje da omoguće uzurpatorima poljoprivrednog zemljišta da do početka maja prijave površinu koju su bespravno uzurpirali i da za nju plate prosečnu cenu zemlje.

Pokrajinski odbor DS je ocenio da agilnost Srpske napredne stranke nestane kada treba dati jasan odgovor na pitanja i zahteve paora.

„Pozivamo SNS da za početak, pročitaju Vučićevu preporuku, pa možda i shvate ko abolira uzurpatore i krčmi državnu zemlju. Suština je, i to je sada sasvim jasno, da je u potpunosti legalizovan kriminal u vezi sa uzurpacijom poljoprivrednog zemljišta, a svi nasilnici koji već mesecima unazad uzurpiraju zemlju ovim zaključkom su abolirani od odgovornosti“, navodi se u saopštenju demokrata.

Ta stranka je ocenila i da se na ovom primeru najbolje vide „princip sile i zakona jačeg, koji SNS svakodnevno primenjuje u Vojvodini“.

„Oni čije se porodice danas bogate na nesreći paora, svakako ne mogu razumeti koliko je ove mera štetna i koliko broj poštenih i vrednih ljudi danas od zemlje živi i hrani svoje porodice. Ne očekujemo da razumeju, ali očekujemo da budu odgovorni pred zakonom“, piše u saopštenju DS.

Pokrajinski odbor DS je tražio od Vlade Srbije da hitno poništi svoj zaključak i kazni lica u resornom ministarstvu, koja su odgovorna za, kako se navodi, sramno i štetočinsko postupanje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga