DS: Smene lekara u Kamenici su osveta loših đaka

"Uloga doktora Lučića i Perina je bila najčasnija i svaki napad na njih više govori o onima koji ih napadaju nego o njima"

06. jul 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) oštro je danas kritikovao Pokrajinsku vladu zbog odluke da smeni direktore Instituta za plućne bolesti Branislava Perina i Instituta za onkologiju Miloša Lučića i ocenio da se radi o “osveti loših đaka”.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici smenila Perina i Lučića uz obrazloženje da su “protivno svim moralnim načelima, doveli u zabludu javnost da počinje lečenje u novoizgrađenom objektu Kamenica 2, za potrebe političke kampanje, a zapravo nije bio izvršen ni tehnički prijem objekta”.

Pokrajinski odbor DS-a da je takvo obrazloženje “krajnje cinično” i da Srpska napredna stranka pokušava sebi u zasluge da pripiše otvaranje Instituta Kamenica dva i da kriminalizuje bivšu Pokrajinsku vladu, koju je predvodio lider DS-a Bojan Pajtić.

“Ostaje činjenica da je Pokrajinska vlada, na čelu sa Bojanom Pajtićem, predala na korišćenje građanima Vojvodine i Srbije Kamenicu dva, najmoderniji zdravstveni objekat u regionu. Kao što je u svom mandatu sagradila i Urgentni centar i novi blok Dečije bolnice. Uloga doktora Lučića i Perina je bila najčasnija i svaki napad na njih više govori o onima koji ih napadaju nego o njima. Vojvodina treba da bude ponosna što ima takve stručnjake i ljude kakvi su doktori Lučić i Perin”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga