DS: Slučajevi Arežina i Videkanjić – brutalno omalovažavanje institucija

"Opasnost da propadne i ono malo društvenog morala koji nam je preostao”

31. jan 2018

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) ocenio je danas da otkaz programskom direktoru Radio-televizije Vojvodine Slobodanu Arežini, uprkos pravosnažnoj sudskoj presudi, kao i direktno odbijanje odbornika Srpske napredne stranke (SNS) u Kuli da postupe po preporuci Agencije za borbu protiv korupcije i smene predsednika opštine Pericu Videkanjića, predstavljaju “najbrutalnije omalovažavanje institucija države”.

“Ignorisanje pravosnažnih presuda i preporuka zvaničnih institucija je samo znak upornog nastojanja SNS-a da odlučuje o svemu i potpune partokratije u našem društvu, u kome institucije predstavljaju samo dekorativni fikus. Poštovanje odluka zvaničnih organa samo u slučajevima kada se odluke sviđaju SNS-u i njihovo ismevanje i ignorisanje u suprotnom slučaju, dovodi nas u potpuni ćorsokak i u opasnost da propadne i ono malo društvenog morala koji nam je preostao”, ocenio je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila i da takva politika SNS-a “ponižava legaliste, a od onih koji ne poštuju institucije stvara heroje”, pa samim tim i ne čudi što se u oblastima pravosuđa i legalnosti Srbija nalazi na začelju Evrope.

“Zahtevamo da se ispoštuju odluke i preporuke nadležnih organa u slučajevima Slobodana Arežine i Perice Videkanjića, jer se u suprotnom postavlja pitanje ko će od mladih ostati u zemlji u kojoj se rukovodstvo jedne televizijske kuće, ili nekoliko odbornika SNS-a u jednoj lokalnoj samoupravi, usudilo da ne poštuje odluke suda ili Agencije za borbu protiv korupcije”, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga