- Autonomija - https://www.autonomija.info -

DS: Sa Fajgeljom da ode i talibanska politika

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da će ostavka Andreja Fajgelja na mesto direktora Kulturnog centra Novog Sada imati smisla jedino ako zajedno s njim ode i “talibanska politika” koju je on skoro tri godine sprovodio na štetu kulture.

“Ako duh ‘fajgeljizma’ nastavi da bitiše u Kulturnom centru i drugim kulturnim institucijama u Novom Sadu, ostavka će zapravo biti samo još jedan politikantski manevar ovejanih manipulanata”, ocenio je novosadski odbor DS-a u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da će tek izbor novog direktora Kulturnog centra pokazati da li je reč o pokušaju gradonačelnika Miloša Vučevića i Srpske napredne stranke da naprave otklon od najgoreg dela gradske vlasti ili o novom triku s ciljem da prevari javnost.

DS je optužio Fajgelja i političku porganizaciju Treća Srbija kojoj pripada da su “razorili” kulturne institucije u gradu i da su sejali šovinizam, mržnju i pseudokulturu.

“Andrej Fajgelj je dobio priliku da podnese ostavku, umesto da odavno bude smenjen i poslat na društvenu marginu, kojoj njegova nazadna ideologija i pripada”, naveo je DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!