DS: Sa Fajgeljom da ode i talibanska politika

Fajgelj je morao biti smenjen

19. maja 2015

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da će ostavka Andreja Fajgelja na mesto direktora Kulturnog centra Novog Sada imati smisla jedino ako zajedno s njim ode i “talibanska politika” koju je on skoro tri godine sprovodio na štetu kulture.

“Ako duh ‘fajgeljizma’ nastavi da bitiše u Kulturnom centru i drugim kulturnim institucijama u Novom Sadu, ostavka će zapravo biti samo još jedan politikantski manevar ovejanih manipulanata”, ocenio je novosadski odbor DS-a u saopštenju za javnost.

Ta stranka je dodala da će tek izbor novog direktora Kulturnog centra pokazati da li je reč o pokušaju gradonačelnika Miloša Vučevića i Srpske napredne stranke da naprave otklon od najgoreg dela gradske vlasti ili o novom triku s ciljem da prevari javnost.

DS je optužio Fajgelja i političku porganizaciju Treća Srbija kojoj pripada da su “razorili” kulturne institucije u gradu i da su sejali šovinizam, mržnju i pseudokulturu.

“Andrej Fajgelj je dobio priliku da podnese ostavku, umesto da odavno bude smenjen i poslat na društvenu marginu, kojoj njegova nazadna ideologija i pripada”, naveo je DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga