DS: Radnici GSP Novi Sad pod pritiscima zbog izbora SNS kadrova

"Nasilje nad zaposlenim jer direktor pokušava nametne svoju partijsku koleginicu"

26. maj 2017

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu zatražio je danas od uprave Gradskog saobraćajnog preduzeća „Novi Sad“ (GSPNS) da prekinu sa pritiscima na radnike te firme zbog izbora novog članstva Nadzornog odbora, te da im omoguće slobodno i demokratsko izjašnjavanje u izboru svog predstavnika u tom odboru.

U saopštenju DS navodi se da direktor GSPNS Milan Stanivuković pokušava da „prisili radnike“ da za svog predstavnika izaberu aktivistkinju Srpske napredne stranke (SNS) i suprugu člana Gradskog veća Vladimira Stojkovića.

„Izbor člana Nadzornog odbora iz reda zaposlenih pretvorio se u otvoreno nasilje nad zaposlenim u kojem direktor pokušava da po svaku cenu nametne svoju partijsku koleginicu, bez obzira što njen izbor nema podršku većine radnika“, tvrdi DS.

U saopštenju se ukazuje da partijskim aktivistima nije mesto u upravljačkim organima javnih preduzeća i da je neprihvatljivo „da im se ta mesta obezbeđuju putem ucena i pretnji zaposlenima“.

DS poručuje i da će, ukoliko bude potrebe, ta stranka obezbediti pravnu pomoć i zaštitu svim zaposlenim u GSP-u koji se nađu na meti poslovodstva „zbog svog protivljenja nametnutom izboru predstavnika u Nadzornom odboru“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga