DS prvi predao listu za pokrajinske i lokalne izbore

Nosilac liste za pokrajinu Pajtić, a za Novi Sad Pavličić

17. mar 2012

Koalicija stranaka oko Demokratske stranke (DS) prva je večeras predala izborne liste za učešće na pokrajinskim izborima i za ucešće na lokalnim izborima u Novom Sadu.

Lista za pokrajinske izbore zove se „Izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić“, a lista za lokalne izbore u Novom Sadu „Izbor za bolji Novi Sad – Bojan Pajtić.

Nosilac pokrajinske izborne liste je potpredsednik DS i vojvođanski premijer Bojan Pajtić. On je ranije označen kao kandidat za predsednika pokrajinske vlade i u budućem mandatu.

Nosilac izborne liste za lokalne izbore u Novom Sadu je aktuelni gradonačelnik Igor Pavličić koji je takođe kandidat za prvog čoveka grada i u idućem mandatu.

DS će na pokrajinskim izborima nastupiti zajedno sa Reformistima Vojvodine, strankom Socijalna pravda, a prema Pajtićevim rečima, na listi će se naći i predstavnici nacionalnih saveta manjina i sindikalnih organizacija.

Pajtić je novinarima rekao da je ambicija da lista osvoji apsolutnu većinu u Skupštini Vojvodine kao i na prethodnim izborima.

Na listi za lokalne izbore u Novom Sadu DS nastupa sa strankom Zeleni Srbije, a prema rečima Igora Pavličića, na listi se nalazi veliki broj doktora nauka, profesora univerziteta i drugih uglednih građana Novog Sada.

DS je uz listu za pokrajinske izbore predala 9.000 potpisa birača koji su je podržali od potrebnih 6.000.

Za lokalne izbore u Novom Sadu DS je predala više od 2.700 potpisa građana, od potrebnih 2.340.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga