DS protiv privatizacije Luke Novi Sad

SNS: “Neznatno povećanje od par desetina zaposlenih”

01. mar 2016

Demokratska stranka (DS) usprotivila se danas privatizaciji Luke Novi Sad, koju je juče pokrenulo Ministarstvo privrede, i ocenila da bi prodajom tog značajnog privrednog resursa bila naneta neprocenjiva šteta Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.

“Luka Novi Sad može i mora biti oslonac ekonomskog razvoja Novog Sada, jer se nalazi na strateškom mestu ukrštanja drumskih, železničkih i rečnih puteva, a raspolaže i vrlo vrednim građevinskim zemljištem. Srbija nesumnjivo ima interes da zadrži vlasništvo nad preostalim državnim lukama na Dunavu, koji predstavlja najvažniju rečnu saobraćajnicu u Evropi”, ocenio je DS u saopštenju za javnost.

Ta stranka je navela da je Luka Novi Sad poslednjih godina beležila sve lošije poslovne rezultate, uz rekordan rast broja zaposlenih i dodala da razlog za to leži u činjenici da je Srpska napredna stranka na mesto direktora te luke postavila lekara, inače šefa njihove odbroničke grupe u Skupštini grada Novog Sada Aleksandra Milovančeva.

“On je uspeo da brzo obori i vrednost firme. Tako je preduzeće koja je u 2012. godini ostvarilo dobit od 45 miliona dinara, sa 92 radnika, već 2014. završilo sa zaradom od samo šest miliona i čak 130 zaposlenih”, naveo je DS.

Podsetili su da su sve stranke u Skupštini grada, uključujući i SNS, 2009. godine zatražile da se Luka Novi Sad izuzme iz privatizacije

“Stav ‘naprednjaka’ očito zavisi od toga da li su u vlasti ili u opoziciji. Sad kad je na vlasti, Srpska napredna stranka je krenula u sveopštu rasprodaju preostalih privrednih resursa u državnom vlasništvu, na štetu Novog Sada i Novosađana”, ocenjuje se u saopštenju.

SNS: Luka Novi Sad posluje uspešno, bez odgovora o privatizaciji

Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je večeras kritike Demokratske stranke (DS) na poslovanje Luke Novi sad i ocenila da je “krajnje licemerno” optuživati rukovodstvo tog preduzeća zbog “neznatnog povećanja od par desetina zaposlenih”.

SNS je u saopštenju za javnost naveo da je DS pokrajinsku administraciju povećao sa 800 na 4.800 kadrova DS tokom svoje vladavine u Vojvodini.

DS je optužio SNS i da želi da privatizuje Luku Novi Sad i ocenio da bi prodajom tog značajnog privrednog resursa bila naneta neprocenjiva šteta Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.

SNS u svom saopštenju nije odgovorio na ove optužbe DS-a.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga