DS: Privremeni drumsko-železnički most u Novom Sadu nije bezbedan

Istekao rok garancije, potrebna sanacija

20. nov 2016

Opoziciona Demokratska straka (DS) optužila je je danas gradske vlasti u Novom Sadu da nisu u predviđenom roku sanirale privremeni montažno-demontažni drumsko-železnički most u Novom Sadu i ocenila da je time dovedena u pitanje bezbednost i ispravnost tog mosta.

DS je u saopštenju za javnost podsetio da je, u vreme dok je ta stranka predvodila gradsku vlast 2008. godine, izvršena sanacija tog mosta, jer više nije bio bezbedan za kretanje vozila preko 10 tona, pa je tada zamenjeno 214 kolovoznih ploča i 13.500 zavrtanja na konstrukciji mosta.

Preko tog mosta ide i međunarodna pruga.

“Rok trajanja ove sanirane konstrukcije je sedam godina. Dakle, još tokom prošle godine istekao je rok garancije, a gradska vlast na čelu sa Srpskom naprednom strankom nije uradila novu sanaciju ovog mosta, iako beć bezmalo pet godina rukovodi Novim Sadom. Štaviše, u budžetu grada čak ni za tekuću godinu nisu planirana sredstva za ovu namenu”, naveo je DS u saopštenju za javnost.

Montažno-demontažni drumsko-železnički most u Novom Sadu postavljen je u maju 2000. godine, kao privremeno rešenje, nakon što su u NATO bombardovanju 1999. godine srušena sva tri mosta preko Dunava u Novom Sadu.

U toku je izgradnja stalnog mosta u blizini privremenog, dok su ostala dva srušena mosta ponovo izgrađena.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga