DS: Pretnje smrću Đilasu, Pajtiću i Tadiću

Pretnje upućene preko Fejsbuka, LSV zahteva hitan postupak Policije

27. avg 2013

Demokratska stranka prijavila je policiji pretnje smrću koje su upućene predsedniku Demokratske stranke Draganu Đilasu, zameniku predsednika Bojanu Pajtiću i počasnom predsedniku DS Borisu Tadiću na društvenoj mreži Fejsbuk, saopštila je danas ova stranka.

„DS poziva sve nadležne organe da se odlučno obračunaju sa ovakvim pojavama bez obzira kome su pretnje upućene i da ih u svim slučajevima shvate veoma ozbiljno, jer je to jedini način da se pošalje poruka da nasilje, pretnje i govor mržnje neće biti tolerisani, iako je Vlada odgovorna za atmosferu kojom vladaju strah, nasilje i kršenje ljudskih prava“, navodi DS u saop[tenju koje je uputila medijima.

LSV zahteva hitan postupak Policije

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je osudila pretnje smrću upućene predsedniku, zameniku i počasnom predsedniku Demokratske stranke Draganu Đilasu, Bojanu Pajtiću i Borisu Tadiću i zatražila hitnu reakciju policije i drugih nadležnih organa.

LSV je podsetila da u Srbiji preko noći osvanu plakati kojima se vređa predsednik Republike, plakati kojima se šalju otvorene pretnje predsedniku Vlade Vojvodine, a potom stižu i pretnje smrću dvojici narodnih poslanika.

„To je nedopustivo u zemlji koja rekonstruiše Vladu da bi se približila evropskim vrednostima i krajnje je vreme da se ovim nasiljem i pretnjama država hitno pozabavi. Nameće se pitanje šta rade policija i organi koji bi time trebalo da se bave“, ukazuje LSV.

Ta stranka je navela i da „ta ista policija sebi dopušta da Novi Sad, uprkos najavama premijera i visokih policijskih službenika, već više od tri i po godine nema načelnika Policijske uprave“.

DS je danas saopštila da su na društvenoj mreži Fejsbuk objavljene pretnje smrću trojici njenih zvaničnika i da je to prijavila policiji, a ukazala je da je „Vlada odgovorna za atmosferu kojom vladaju strah, nasilje i kršenje ljudskih prava“.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga