DS: Premijerka svesno previđa da se brojem žena na vlasti ne meri dostignuće u emancipaciji

"Premijerka bi morala da vidi da u Srbiji danas postoje brojni primeri i načini kojima se žena u savremenim uslovima potiskuje na marginu društva"

19. nov 2018

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da premijerka Ana Brnabić „svesno i namerno previđa“ da se brojem žena u najvišim organima vlasti „ne meri dostignuće u emancipaciji i demokratizaciji“.

Reagujući na premijerkin intervju američkoj televiziji Si-En-En (CNN) u kome je navela da se Srbija „brzo menja u dobrom pravcu“ i da „mnogo više žena ima u politici nego u privredi“, DS je upitao da li je „prebrojani broj žena na odgovornim funkcijama dovoljan za bilo kakav zaključak ili je to prost zbir“.

„Premijerka bi morala da vidi da u Srbiji danas postoje brojni primeri i načini kojima se žena u savremenim uslovima potiskuje na marginu društva. U Srbiji se potiskuju u ekonomskoj sferi, političkoj i kulturnoj oblasti a upravo u vreme vladanja Ane Brnabić, u udžbenicima za niže razrede škole videli smo promovisanje rodne ravnopravnosti“, stoji u saopštenju.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je ranije za Si-En-En da u Vladi Srbije ima „veoma moćnih žena ministarki“.

„U nekim stvarima kao što je osnaživanje žena, predvodi politika, iako bi trebalo da to bude biznis. Imamo ženu predsednicu parlamenta, guvernerku Narodne banke Srbije, tu sam ja kao premijer. Zaista imamo snažne žene na vlasti i to je lepo videti“, kazala je Ana Brnabić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga